Top 10 knjiga za ovu jesen

Jesen je napokon stigla i nakon dugih, ljetnih mjeseci, sladoleda i čitanja na plaži ponovno se možemo zatvoriti u udobnost sobe i slušati kako kiša udara po prozorskom oknu dok pod dekom čitamo knjigu.
Pa, kako bi proslavila dolazak jednog od najljepših godišnjih doba i kako bih se pripremila za nadolazeće hladnije mjesece pune toplih boja, pripremila sam post posvećen jeseni - od knjiga do glazbe i recepata - sve što je potrebno za savršenu jesen! Ipak, recepte još moram isprobati tako da će oni dobiti zasebne postove (označiti ću ih sa "jesen" pa samo to upišite u tražilicu na blogu)
ako ih želite lakše pronaći)

Top 10 najboljih jesenskih knjiga
  • "Svijet od tinte" od Cornelie Funke. Nevjerojatno dobro napisana knjiga sa genijalnom radnjom i savršena uz topli čaj, Njena mješavina izmišljenog i stvarnog povesti će vas u potpuno novi svijet.
  • Doslovno bilo koja priča ili roman o Sherlocku Holmesu od Sir Arthur Conan Doyle-a jer wow, već sam neko vrijeme opsjednuta Holmesom, a dani koje morate provesti zatvoreni u kući su kao stvoreni za isprobavanje njegovih metoda dedukcije.
  • "P.S. volim te" Cecelie Ahern. Nisam ljubitelj ljubavnih romana, no Cecelia Ahern ih vodi na sasvim drugu razinu, tako da, uzmite dekicu i kutiju maramica i pripremite se za plakanje i smijeh - sve u jednoj knjizi.
  • još jedna knjiga Cecelie Ahern - "Na kraju duge" koja mi se svidjela čak i više od "P.s. volim te" jer ipak ima malo više humora, a malo manje tuge.
  • "Hobbit"od J.J.R. Tolkiena. Klasik za koji su svi čuli i koji se mora pročitati, pa zašto, ako već niste, ne poći na avanturu s nadaleko poznatim Bilbom Bagginsom?
  • "Uoči svih svetih" koji je napisala kraljica krimića Agatha Cristie i kojemu se radnja odvija baš na Noć vještica knjiga je kao stvorena za ovo doba godine.
  • "Zajedno protiv zločina" od Agathe Cristie je vjerojatno, meni najdraža njena knjiga. Krimić podijeljen na više kratkih priča o mladom paru koji preuzima detektivsku agenciju i rješava zločine pomoću znanja koje su dobili jedino čitajući kriminalističke romane.
  • "Tu sam pred tobom" od Jojo Moyes još je jedan dobar ljubić koji vrijedi pročitati sjedeći ispred kamina (khm, khm, vjerojatno će vam trebati papirnate maramice)
  • "Gradovi na papiru" od Johna Greena također je knjiga koju stvarno vrijedi pročitati. Puna humora, odlično napisana i s jakom porukom.
  • "Ljubav između korica" od Francesc Miralles možda na prvi pogled izgleda kao dosadni ljubić pun klišeja, ali to stvarno nije. Zanimljivu priču sa dobrom radnjom vjerojatno ćete pročitati u jednu večer.

A kada odlučite što ćete čitati treba pronaći i prigodnu pozadinsku glazbu, pa evo i nekoliko playlista koje možete uključiti kada vam se na da tražiti pjesme.

Hvala na čitanju i sretno sa jesenskim ugođajem (ne zaboravite, tijekom čitanja, upaliti svijeću sa mirisom cimeta i jabuke!)
                               
                                                                                                                           M 

Share this:

,

CONVERSATION

0 komentari:

Objavi komentar