Članovi moje prašnjave police

....Ili bolje rečeno knjige koje uporno odbijam pročitati iako mi strpljivo sjede na polici, netaknute.
Nije da ih ne želim pročitati, samo "nemam vremena" ili "mi nisu sjele"  ili bilo koje od ostalih glupih izlika koje sama sebi prodajem, znajući da nisu istinite.
Pa, idemo redom -

1. Prva na popisu je zapravo trilogija koju govorim da ću pročitati već puno previše vremena, legendarni Gospodar Prstenova.
Da, pogledala sam filmove, i pročitala sam Hobbita, ali jednostavno, svaki puta kada uzmem ovu knjigu u ruke, neka druga mi odvrati pozornost i tako ta nesretna knjiga čeka sa post-itom zalijepljenim na pedesetoj stranici jer je to najduže do čega sam došla.
Kunem se pročitati ću ju ovo ljeto.

2. Prijevremeni izbori od J.K. Rowling, knjigu koju sam dobila kao poklon i koja mi tako lijepo izgleda na polici, no nažalost, nikako da je s te police skinem (oznaka za čitanje zaglavila je na 79 stranici, knjigu imam već nekih godinu dana)

3. Nastavak Različite iliti Divergent spisateljice Veronice Roth - "Pobunjena"
Da budem iskrena ovu knjigu ni ne namjeravam pročitati. Prvi sam dio pročitala prije dvije godine i to englesku verziju koja mi je bila odlična, no onda sam "slučajno" saznala sve što će se dogodili u nastavcima  i odlučila da neću na to trošiti vrijeme (slaba sam na spoilere, samokontrola mi je nikakva). Da ne spominjem da ja hrvatski prijevod ove knjige grozan...

4. Heroes of Olympus. Pročitala sam Riordanovu prvu seriju knjiga "Percy Jackson and the Olympians" dijelom na hrvatskom, dijelom na engleskom (jer je kod nas samo polovica serijala prevedena, strašno) i apsolutno se zaljubila u način na koji je Grčka mitologija ukomponirana u naš svijet, pa sam za rođendan uspijela nagovoriti brata da mi kupi box set prva tri dijela iduće serije (koja je na neki način nastavak prve) i sada mi od  Kolovoza na polici stoje te tri predivne knjige, čekajući da ih ja napokon počnem čitati. Ipak, pred nekih pet mjeseci sam počela i stala na 237. stranici prve knjige. Bolje išta nego nišla.

5. I zadnje, ali ne i manje važno, serijal Aprilynne Pinks "Krila" od kojeg sam pročitala prva dva dijela i onda jednostavno zaboravila na nastavke. nemam pojma kako se to događa, valjda imam jako kratki attention spam (što je najgore priča mi se sviđala!).

Možda ću sada, čisto zbog grižnje savjesti, napokon pročitati neke od ovih naslova, ali tko zna?
Hvala na čitanju :D



Share this:

,

CONVERSATION

0 komentari:

Objavi komentar