Neprevedeni serijali i online čitanje

Šuškanje stranica pod rukom. Miris nove knjige. Prelaženje preko debelih korica prstima prije nego što počnemo čitati. Ako se mene pita, jako malo stvari nadmašuje te osjećaje.

Ipak, u današnje vrijeme, sve popularnije postaju digitalne knjige.
Zbog njihove jednostavnosti, činjenice da, za razliku od dobrih, starih knjiga od tinte i papira, ne zauzimaju mnogo mjesta i lako su prenosive te su dostupne i na mobitelima i tabletima - uređajima koje ovako i onako nosimo sa sobom većinu vremena, lako je vidjeti zašto ih ljudi vole.
I sve je to odlično, dok god imamo izbor.
Jeste li ikada počeli čitati knjigu i potpuno se zaljubili u nju? I onda saznali da ima još četiri nastavaka i bili presretni jer se ta genijalna priča nastavlja? Samo da bi otišli u knjižnicu i došli do gorke spoznaje - u Hrvatskoj su izašla samo prva dva dijela.
I onda sami sebi posložite svoje mogućnosti (koje se mogu ostvariti samo ukoliko znate engleski ili neki drugi jezik na kojemu su nastavci te knjige dostupni).
Prva opcija je kupiti preostale nastavke preko interneta (ako se odlučite za ovu, preporučujem amazon.com) no, nažalost, ukoliko inače samo posuđujete knjige u knjižnici, ova opcija može biti dosta skupa (pogotovo ako se ustanovi da nastavci i nisu toliko dobri)
Druga opcija je plakati neutješno dok nakon nekog vremena jednostavno ne zaboravite na izvjesnu knjigu. Izvedivo, ali zauvijek ćete se pitati kako ta knjiga završava.
Treća opcija nas vodi do tog (ne)sretnog e-čitanja. Preostaje nam samo ili kupiti e-knjigu (koja je češće jeftinija od prave knjige) ili potražiti neku stranicu na kojoj se knjiga može čitati online. Te stranice su često teško čitljive ali, bolje išta nego ništa.
Nekoliko sam takvih stranica našla, pa u slučaju da ste zapeli sa nezavršenom trilogijom ili neprevedenim sedmim dijelom neke knjige, nadam se da će te je moći pronaći ovdje i napokon saznati kraj.

http://www.beststackroom.com/ - mnogo reklama i zelena pozadina, ali čitljiviji font i koliko mi se čini pristojan izbor knjiga
https://www.5novels.com - malo manje reklama, više popularnih knjiga, bijela pozadina.

http://onlinebooks.library.upenn.edu/ - stranica zna blokirati ali je sve  svemu ok

Trenutno nisam mogla naći ništa više, no ukoliko znate za neke stranice sa besplatnim e-knjigama koje nisu navedene ovdje slobodno ostavite link u komentarima pa ću ih dodati na listu :)

Share this:

,

CONVERSATION

0 komentari:

Objavi komentar